UAB „Naujasis Nevėžis”

Image

KONFERENCJA HYBRYDOWA

XLVI
Szkolenie - Konferencja
Producentów Ryb Łososiowatych

UAB „Naujasis Nevėžis”

UAB „Naujasis Nevėžis”

Stoisko A5

Założona w 1991 r. w rej. kowieńskim, we wsi Ilgakiemis UAB Naujasis Nevėžis – to największy litewski producent płatków śniadaniowych oraz różnorodnych przekąsek, lepiej kojarzona z marką „oho!”. Przeważającą część swojej produkcji przedsiębiorstwo eksportuje - do Rosji, na Łotwę, do Estonii, Danii, Niemiec, Wielkiej Brytanii, Chin, Japonii, Australii i innych krajów świata.

W 2009 r. utworzono „Jednostkę produktów teksturowanych, w której zaczęto produkować ekstrudowane mieszanki paszowe do żywienia zwierząt, ptactwa i ryb. W naszym przedsiębiorstwie pracują oraz dbają o jakość produktów wysoko wykwalifikowani, doświadczeni pracownicy, którzy szybko reagują na potrzeby oraz oczekiwania współczesnych konsumentów. Produkowane w przedsiębiorstwie artykuły są lekkostrawne oraz wyróżniają się wysokim stopniem przyswajania. Więcej informacji o wytwarzanych przez nas produktach znajduje się tu: www.neveziopasarai.lt

Grupy produktów EXTRACARP, EXTRAFLOAT, EXTRATROUT oraz EXTRASTURGEON– to ekstrudowane mieszanki paszowe najwyższej jakości, przeznaczone do całorocznego żywienia karpi, sumów, pstrągów oraz jesiotrów. W celu zbadania właściwości omawianej paszy zlecono przeprowadzenie badań jakościowych w Polce, mianowicie w Krajowym Laboratorium Pasz Instytutu Zootechniki Państwowego Instytutu Badawczego w Lublinie oraz w Zakładzie Hodowli Ryb Jesiotrowatych Instytutu Rybactwa Śródlądowego w Olsztynie. Otrzymane wyniki potwierdzają, że badane produkty charakteryzują się wysokim poziomem przyswajalności, doskonałą konwersją paszy, zaś jakość wyrobów jest identyczna analogicznym produktom na rynku.

EKSTRUDOWANE PASZE DLA RYB WYRÓŻNIAJĄ SIĘ NASTĘPUJĄCYMI WŁAŚCIWOŚCIAMI:

  • EXTRACARP, EXTRASTURGEON oraz EXTRATROUTtonie w wodzie, a po osiągnięciu dna powoli pęcznieje i zachowuje kształt produktu przez długi czas;
  • EXTRAFLOAT – płynie i powoli pęcznieje w wodzie przez długi czas utrzymując kształt produktu;
  • Przyjemny zapach i smak, promuje apetyt ryb;
  • Produkty przetwarzane są w temperaturach powyżej 135 oC, stają się jałowe, ponieważ mikroorganizmy patogenne są neutralizowane;
  • Szacowana i na badaniach oparta konwersja paszy (FCR) – 1,2 -1,5 (otrzymuje się 1 kg nadwagi);
  • Wszystkie produkty zachowują swój kształt przez długi czas, a ich wchłanianie sięga 87-89%, dlatego ryby wydajniej spożywają paszę i mniej zanieczyszczają wodę w stawie - mniejszy problem z powodu rozpuszczonego tlenu w wodzie;
  • Konieczne jest zmniejszenie ilości paszy o 3-5-krotność ciężaru na jednostkę w porównaniu z ziarnem, zatem ekonomicznie taniej jest karmić ryby za pomocą paszy ekstrudowanej niż granulatu lub ziaren;
  • Pasze ekstrudowane są wymagane dla ryb w pierwszym i drugim roku w celu zapewnienia intensywnego wzrostu;
  • Gdy stosuje się paszę ekstrudowaną, ryby rosną znacznie intensywniej, dzięki czemu waga sprzedaży staje się szybsza;
  • Pasze ekstrudowane są mniej wymagające pod względem kosztów pracy i wymagają mniejszego obszaru składowania;
  • Pasze ekstrudowane można podawać do zasilania na twardym gruncie, jak również na tacach zanurzeniowych i stacjonarnych i pływających karmnikach;
  • Wszystkie produkty nie zawierają surowców GMO.

Kontakt

UAB „Naujasis Nevėžis”

Ul. Jiesios 2, Ilgakiemis, LT-53288 rejon kowieński, Litwa
tel. +370-37 39 45 61, fax +370-37-53 62 91
+370 698 71167

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
www: www.neveziopasarai.lt

Zobacz kolejnych wystawców

Organizator

logo sprl small

Stowarzyszenie Producentów
Ryb Łososiowatych
84-300 Lębork, Aleja Wolności 30/105
Tel. Biuro: [+48] 59 862 2727
Adres email: biuro@sprl.pl

W Serwisie wykorzystujemy pliki typu cookies, które podczas przeglądania Serwisu są zapisywane przez system teleinformatyczny w systemie Użytkownika. Pozwalają one na późniejszą identyfikację Użytkownika w przypadku ponownego połączenia z Serwisem z urządzenia, na którym zostały zapisane.

Pliki cookies zbierają dane dotyczące korzystania z Serwisu przez Użytkownika, a ich głównym celem jest ułatwienie Użytkownikowi korzystania z Serwisu, dostosowywanie Serwisu do potrzeb i oczekiwań (personalizacja podstron Serwisu), oraz badanie ruchu Użytkowników w ramach Serwisu

Szukaj