XLIV SZKOLENIE - KONFERENCJA
PRODUCENTÓW RYB
ŁOSOSIOWATYCH
TECHNOLOGICZNE TARGI
AKWAKULTURY
Szanowni Państwo
Poniżej przedstawiamy program tymczasowy Warsztatów pt.Perspektywy rozwoju produkcji rybackiej w obliczu wyzwań 21. wieku.
Ta działalność została sfinansowana przez EIT Food, Wspólnotę Innowacji ds. Żywności Instytutu Innowacji i Technologii (EIT), organu UE w ramach programu „Horyzont 2020", programu ramowego UE w zakresie badań i innowacji. |
800 - 1000 Rejestracja uczestników
1000 - Przywitanie uczestników
EIT Food - Wspólnota Wiedzy i Innowacji w obszarze żywności Moderator: dr Tomasz Jeliński, IRZiBŻ PAN Olsztyn
1030 - Globalne ocieplenie – zmiany globalne i ich znaczenie dla organizmów żywych - Moderator: dr Radosław Kowalski, IRZiBŻ PAN Olsztyn
1100 - Globalne ocieplenie i jego konsekwencje dla rybactwa śródlądowego - Moderator: dr Radosław Kowalski, IRZiBŻ PAN Olsztyn
1200 - Spotkania dotyczące wymiany doświadczeń i tworzenia nowych sieci związanych z transferem wiedzy „Science2business” - Moderator: mgr Anna Bednarska, IRZiBŻ PAN Olsztyn
1300 – 1400 LUNCH
1400 - I. Ochrona bioróżnorodności - Moderator: dr Tomasz Jeliński, IRZiBŻ PAN Olsztyn
1420 - II. Zrównoważona produkcja rybacka - Moderator: dr inż. Beata Cejko, IRZiBŻ PAN Olsztyn
1440 III. Automatyzacja produkcji rybackiej - Moderator: mgr Ziemowit Pirtań, SPRL/GR Tarnowo/Aqualedge
1500 - IV. Gospodarowanie odpadami poprodukcyjnymi w gospodarstwach rybackich – nowe strategie i perspektywy - Moderator: mgr Wojciech Jóźwiak, NGR/Aqualedge
1600 - V. Dyskusja z prelegentami | Przerwa kawowa | Targi pracy - Moderator: mgr. Anna Bednarska, PAN Olsztyn
Dyskusja obejmować będzie wszystkie poruszane zagadnienia, stworzona zostanie także możliwość spotkań pomiędzy właścicielami gospodarstw rybackich a studentami biorącymi udział w szkoleniu.
Pobierz załącznik: dokument w formacie AdobePDF: EITFood-Program_szkolenia_IRZBZ_SPRL.pdf
Stowarzyszenie Producentów
Ryb Łososiowatych
84-300 Lębork, Aleja Wolności 30/105
Tel. Biuro: [+48] 59 862 2727
Adres email: biuro@sprl.pl
W Serwisie wykorzystujemy pliki typu cookies, które podczas przeglądania Serwisu są zapisywane przez system teleinformatyczny w systemie Użytkownika. Pozwalają one na późniejszą identyfikację Użytkownika w przypadku ponownego połączenia z Serwisem z urządzenia, na którym zostały zapisane.
Pliki cookies zbierają dane dotyczące korzystania z Serwisu przez Użytkownika, a ich głównym celem jest ułatwienie Użytkownikowi korzystania z Serwisu, dostosowywanie Serwisu do potrzeb i oczekiwań (personalizacja podstron Serwisu), oraz badanie ruchu Użytkowników w ramach Serwisu
© 2019 Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych: http://www.sprl.pl